DÁREK PRO VŠECHNY ZÁKAZNÍKY SKLOMATU, SLEVA 10% NA SKVĚLÉ, SVRCHNĚ KVAŠENÉ PIVO, ZADEJTE KÓD 33195570 V KOŠÍKU NA www.pivovar-arogant.cz

BLOG - Moderní sklenářství, designový kus do interiéru

Mít hezky zařízený interiér, podle nejnovějších trendů, je snem řady z nás. V cestě nám ale stojí několik překážek a úskalí. Chceme krásu, ale zároveň praktičnost a snadnou údržbu. Toužíme po jednoduchých liniích a světlých barvách, a přesto by měl být domov útulný. Mohou nám pomoci doplňky ze skla? Kde v moderním interiéru má sklo místo a kde je naopak překážkou?

Moderní sklenářství

Zařizujeme moderní interiér

Pořízení nového bydlení nebo větší rekonstrukce je ve znamení radostného očekávání. Těšíte se na to, že váš domov bude působit volně a vzdušně, dovnitř chcete pustit světlé barvy a vše sladit do jednoduchého minimalistického stylu. Je krásný a zároveň dává možnost optického zvětšení prostor. Právě zde vám může sklo velmi pomoci. Kde má sklo místo?

Moderní sklenářství

Sklo v chodbě a koupelně

Většina bytů má jeden společný nešvar. Malou, úzkou a tmavou chodbu, nehezkou koupelnu. Ačkoliv se vám pomocí rekonstrukce podaří koupelnu zvětšit s chodbou už tolik štěstí nemáte. Právě proto, je třeba pečlivě volit zařízení. Jakmile sáhnete po skleněných výplních do dveří, okamžitě pustíte do chodby denní světlo. Pár skleněných tabulí, a přitom obrovská proměna.

Chodba je zároveň místem, kterou rádi využijeme jako úložný prostor. Jakmile doplníte některá čelní dvířka o zrcadla, podaří se vám prostor i opticky zvětšit. Pokud máte malé děti, vyberte si jen několik ploch nebo zrcadla umístěte do horší části. Prostor opticky zvětšíte a zároveň si usnadníte práci při údržbě.

Moderní sklenářství polička a zrcadlo v koupelně

Skla se nemusíte bát ani v koupelně. Dávno neplatí, že by bylo nebezpečným výrobkem, kde hrozí snadné rozbití. Moderní produkty mají vysokou odolnost. V koupelně oceníte skleněné police. I ve vlhkém prostředí si zachovají tvar a nepůsobí v malém prostoru dominantně. Jsou lehkou a praktickou elegancí.

Moderní sklenářství

Patří sklo do moderní kuchyně?

Jakmile budete zařizovat novou kuchyni, budete mít kromě požadavku na více prostoru i další požadavek. Snadnou údržbu a hygienicky čistý povrch. Díky tomu, že je sklo hladké a vysoce odolné, hodí se nejlépe do prostoru zadní desky za kuchyňskou linku.

Kachličky už dávno vyšly z módy a není to jen tím, že nepůsobí hezky. Je to především proto, že se špatně čistí. Oproti tomu moderní skleněnou desku za kuchyňskou linku setřete pár pohyby. Nečeká vás drhnutí spárů, kde ulpívají nečistoty. U moderních skleněných desek si můžete vybrat i barevné tónování. Tím bude sklo nejen praktické a elegantní, zároveň bude neotřelou dominantou vaší kuchyně.

A jak si pomoci, když máte malý prostor pro kuchyňský kout? Pomohou vám skleněné výplně jednotlivých skříněk. I kdybyste si vybrali mléčné sklo, prostor opticky zvětšíte a prosvětlíte.

Moderní sklenářství

Sklo v obývacím pokoji

Jak už bylo zmíněno, moderní interiér by měl být praktický. Proto vám poradíme jedno místo, kam sklo dnes nepatří. Je to konferenční stolek. Dřevěný stolek se skleněnou deskou položenou na horní části byl doménou let minulých. Budete jej používat pravidelně a sklo by znamenalo, že vás čeká časté čištění. Malým dětem navíc hrozí pády na ostré hrany. Domácnost bez dětí nebo domácnost se staršími dětmi uvítá jiný typ konferenčního stolku. Má zaoblené hrany a je vyroben celý ze skla. Působí křehce, a přesto je odolný.

Sklo je vítaný společník do obývacího pokoje. Oceníte jej zejména když máte možnost mít v obývacím pokoji krbová kamna. Podlahu musíte chránit bezpečnostním sklem a krbová kamna je třeba vybavit o předepsaná skleněná dvířka. Jsou to právě ony, kdo zprostředkují uklidňující pohled na tancující plamínky ohně. A co skleněné doplňky?

Trendem není mít na polici několik sošek o neurčitém tvaru a záhadném účelu nebo snad prázdné vázičky na květiny. Moderní sklářství vám umí nabídnout něco krásnějšího a přesto praktického. Jsou to nejrůznější rámy na obrazy. Řada z nich se dá upravit i podle přání zákazníka. Vypadají skvěle a jsou nadčasovým doplňkem.

Není sklo jako sklo

Výrobky 21. století představují vysoký standard. Sklářství rozhodně nezůstalo stát stranou. Produkty jsou vyráběny nejnovějšími technologickými postupy s použitím inovovaných metod. Splňují ty nejnáročnější normy a předpisy na bezpečnost použití. U skleněných produktů máte možnost objednat si výrobu na míru podle individuálního zadání.

Každý kus může být originálem. Originálem, který má místo ve vašem domově a nevyjde z módy ani za desítky let.