DÁREK PRO VŠECHNY ZÁKAZNÍKY SKLOMATU, SLEVA 10% NA SKVĚLÉ, SVRCHNĚ KVAŠENÉ PIVO, ZADEJTE KÓD 33195570 V KOŠÍKU NA www.pivovar-arogant.cz

BLOG - Deska za kuchyňskou linku ze skla

Deska za kuchyňskou linku ze skla Lacobel - Ochránce čistoty

Rádi vaříte, ale pokaždé trnete hrůzou, že při této činnosti nenávratně zašpiníte či nějak jinak poškodíte stěnu nebo kachličky nacházející se za sporákem? Těmto obavám může být díky novince na trhu - skle za kuchyňskou linku Lacobel jednou provždy konec. Toto obkladové neprůhledné kalené sklo s teplotní odolností 300 stupňů Celsia totiž nesmírně efektivně a účinně napomáhá k ochraně kuchyňských linek a stěn jednak proti tepelnému namáhání při vaření, a taktéž je chrání před trvalým znečištěním způsobeným kupříkladu stříkajícím olejem. Zásluhou jeho ochranné funkce proti stříkajícímu oleji, páře či teplu se tedy hodí opravdu do každé kuchyně - a to nejen do těch v domácnostech, ale též třeba i do restauračních kuchyní.

Skleněné desky do kuchyně

No, a v případě, že přeci jen dojde k zašpinění tohoto skla, není nic jednoduššího než jej otřít saponátem, což u holé stěny nelze. Kachličky sice otřít rovněž můžete, nicméně nečistoty se u nich častokráte dostávají i do nejmenších a špatně přístupných spár, což po čase vede k tomu, že kachličkové obklady přestanou vypadat dobře. Takže sklo, jímž se dá klidně obložit i celá stěna, je tím pádem jednoznačně volbou číslo jedna i pro vaši kuchyni, alespoň tedy pokud vám jde primárně o zachování čistoty v ní. Zastánce ochrany životního prostředí pak zajisté potěší skutečnost, že tento firmou AGC vyráběný výrobek je ekologický.

Skleněné desky do kuchyně

Jednoduchá instalace a stylový vzhled

Dalším kladem skel za kuchyňskou linku Lacobel je to, že vzhledem k jejich neprůhlednosti je není nezbytně nutné vrtat a šroubovat na stěnu, tudíž vám odpadnou starosti spojené s náročnou instalací, na níž jste možná byli zvyklí u jiných obkladových materiálů. Montáž menších kusů těchto skel tak zvládne i naprostý laik. Jak má tedy taková montáž skla za kuchyňskou linku, kterou bez potíží zvládnete i vy, probíhat? Stačí jej pomocí speciálního sklenářského silikonu jednoduše přilepit na stěnu a následně jen počkat po dobu přibližně 24 hodin, než dojde k vytvrzení silikonu a fixaci skla. Montáž skel na rozsáhlejší plochy nicméně doporučujeme přenechat raději odborníkům.

Skleněné desky do kuchyně

Sklo Lacobel se dá rovněž bez problému brousit a vrtat, takže nenastává problém ani s výseky na zásuvky a přípojky, obzvláště pokud přihlédneme k faktu, že si jej lze nechat vyrobit přímo na míru. Tloušťka tohoto kaleného a absolutně neprůhledného skla je 6 mm. Jeho cena je pak závislá na několika faktorech, nicméně zástěna ve standardním rozměru 50x50 vychází okolo 1300 Kč (bez DPH a instalace). Co se týče barev, tak všechny bez obtíží vydrží ve vlhkém prostředí, díky čemuž vypadá sklo neustále velmi stylově. Sklo za kuchyňskou linku Lacobel lze pro dosažení maximálně úchvatného designu zkombinovat třeba se dřevem, všemožnými kovy nebo ocelí. Krom kuchyně nalezne tato novinka své uplatnění bez problémů i v prostorech se zvýšenými nároky na bezpečnost (kvůli své neprůhlednosti), v koupelnách, obývacích pokojích či kancelářích.